Alppiranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alppiranta

Alppiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alppirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alppiranta on noin sijalla 16 000.

Alppiranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alppiranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alppiranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алппиранта tarkoittaa nimeä Alppiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alpiranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alppiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alppi Alppiranta tai Alpertiina Alppiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Alppiranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alppiranta i Finland. Surname Alppiranta in Finland.

©Tuomas Salste