Alpua: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alpua

Alpua on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Alpua-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alpua on noin sijalla 10 000.

Alpua-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alpua on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alpua ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Alpua

Alpua (paikannimi)

Alpua on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alpua jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Alpua-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алпуа tarkoittaa nimeä Alpua. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alpi Alpua tai Alpertiina Alpua.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alpua i Finland. Surname Alpua in Finland.

©Tuomas Salste