Alvari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Alvari

Alvari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Alvarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Alvari on noin sijalla 12 000.

Alvari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Alvari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Alvari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929
Lakanneet yritykset
perust. 1954–2001

Sana Alvari tai Alvarin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Alvari

Alvari (paikannimi)Katuosoitteissa

Alvari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Alvari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Alvari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Alvarinkuja, Alvarinpolku, Alvarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Alvari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Alvari

Alvari on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Alvari oli yhtenä etunimenä 1 137 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 500:s mies oli etunimeltään Alvari. Juuri etunimenä Alvari onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 45 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (932 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (205).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Алвари tarkoittaa nimeä Alvari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Alfwarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Alvari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Alvar Alvari tai Alva Alvari.

Samankaltaisia nimiä kuin Alvari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Alvari i Finland. Surname Alvari in Finland.

©Tuomas Salste