Andersén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Andersén

Andersén on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Andersénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 120

v. 2015 119

v. 2016 118

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Andersén on noin sijalla 5 900.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Andersén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Andersén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Andersen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Andersén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Andersénit ulkomailla

Ruotsissa Andersén oli 324 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Andersen oli 37 025 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Se oli Norjassa viidenneksi yleisin sukunimi.

11832437025
Andersénit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 760 henkeä, joiden sukunimi oli ANDERSEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 33 508 henkeä, joiden sukunimi oli ANDERSEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 2 270 henkeä, joiden sukunimi oli ANDERSEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anders Andersén tai Andeliina Andersén.

Samankaltaisia nimiä kuin Andersén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: andersen.eu, andersen.fi, andersen.net, andersen.org, andersen.com, andersen.info, andersen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Andersén i Finland. Surname Andersén in Finland.

©Tuomas Salste