Anetjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Anetjärvi

Anetjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Anetjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 60

v. 2016 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Anetjärvi on noin sijalla 9 800.

Anetjärvi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Anetjärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Anetjärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Anetjärvi

Anetjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Anetjärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Anetjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Anetjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anetjärventie, Anetjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Anetjärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Анетъярви ("Anetjarvi") tarkoittaa nimeä Anetjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Anetierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Anetjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Anetjarvi tai Anetjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anet Anetjärvi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Anetjärvi i Finland. Surname Anetjärvi in Finland.

©Tuomas Salste