Angeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Angeli

Angeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Angeli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Angeli on noin sijalla 13 000.

Angeli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Angeli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Angeli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1991
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Angeli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Angeli

Angeli (paikannimi)

Angeli on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Angeli jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Angeli-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Angeli

Angeli on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Angeli oli yhtenä etunimenä 26 naisella. Samaan aikaan Angeli oli 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (21 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (5).

Angeli-suku ulkomailla

Ruotsissa Angeli oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 77 henkeä, joiden sukunimi oli ANGELI.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 112 henkeä, joiden sukunimi oli ANGELI.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 126 henkeä, joiden sukunimi oli ANGELI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ангели tarkoittaa nimeä Angeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Angelica Angeli tai Angelo Angeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Angeli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Angeli i Finland. Surname Angeli in Finland.

©Tuomas Salste