Ängeslevä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ängeslevä

Ängeslevä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ängeslevä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 218 max

v. 1985 214

v. 2014 210

v. 2015 209

v. 2016 210

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ängeslevä on noin sijalla 3 700.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Ängeslevä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ängeslevä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Ängeslevä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Ängeslevän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ängeslevä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1942
Lakanneet yritykset
perust. 1955–1997

Sana Ängeslevä tai Ängeslevän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ängeslevä

Ängeslevä (paikannimi)Katuosoitteissa

Ängeslevä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ängeslevä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ängeslevä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ängeslevän Ylipääntie, Ängesleväntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ängeslevä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ängeslevät ulkomailla

Ruotsissa Ängeslevä oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энгеслевя ("Engeslevja") tarkoittaa nimeä Ängeslevä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ängeslefwä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ängeslevä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Angesleva tai Aengeslevae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: angesleva.com, angesleva.eu, angesleva.fi, angesleva.info, angesleva.name, angesleva.net, angesleva.org, angeslevat.com, angeslevat.eu, angeslevat.fi, angeslevat.info, angeslevat.name, angeslevat.net, angeslevat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ängeslevä i Finland. Surname Ängeslevä in Finland.

©Tuomas Salste