Ansa: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ansa

Ansa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ansojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ansa on noin sijalla 21 000.

Ansa-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ansa on lyhyt nimi.

Ansa on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ansa ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1960–2000

Sana Ansa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ansa

Ansa (paikannimi)Katuosoitteissa

Ansa on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ansa jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ansa esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ansakatu, Ansakierros, Ansakuja, Ansanmaantie, Ansapolku, Ansareitti, Ansas, Ansasgatan, Ansaskuja, Ansatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ansa-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ansa

Ansa on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Ansa oli yhtenä etunimenä 939 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 900:s nainen oli etunimeltään Ansa. Juuri etunimenä Ansa onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 21 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (748 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (191).

Ansat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 1 118 henkeä, joiden sukunimi oli ANSA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Анса tarkoittaa nimeä Ansa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Anse Ansa tai Ansku Ansa.

Samankaltaisia nimiä kuin Ansa

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ansa i Finland. Surname Ansa in Finland.

©Tuomas Salste