Ansio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ansio

Ansio on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ansioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 102 max

v. 2014 127

v. 2015 130

v. 2016 130

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ansio on noin sijalla 5 400.

Ansio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ansio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1921

Ansioita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Ansion asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ansioiden yleisin asuinpaikka oli Janakkala (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ansio, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1890–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1996

Sana Ansio tai Ansion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ansio

Ansio (paikannimi)Katuosoitteissa

Ansio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ansio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ansio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ansio, Ansiokatu, Ansiokuja, Ansionrinne, Ansiontie, Ansiotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ansio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Ansio

Ansio on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Ansio oli yhtenä etunimenä 19 miehellä. Sukunimenä Ansio on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 130 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (18 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Ansiot ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 397 henkeä, joiden sukunimi oli ANSIO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ансио tarkoittaa nimeä Ansio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ansi Ansio tai Ansa Ansio.

Samankaltaisia nimiä kuin Ansio

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ansio.com, ansio.eu, ansio.fi, ansio.info, ansio.net, ansiot.fi, ansio.name, ansio.org, ansiot.com, ansiot.eu, ansiot.info, ansiot.name, ansiot.net, ansiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ansio i Finland. Surname Ansio in Finland.

©Tuomas Salste