Antila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Antila

Antila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 900:s suomalainen on Antila.

Antiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1591 max

v. 2014 1868

v. 2015 1881

v. 2016 1874

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Antila on noin sijalla 450.

Antila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Antila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Antila on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Antila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Antila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 127 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Antiloita on 1 874.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Antiloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 115 Antilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Antiloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (8 vainajaa), Helsinki (7), Ilmajoki (7) sekä Hämeenkyrö (7). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Antila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 77.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1901–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Antila tai Antilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Antila

Antila (paikannimi)Katuosoitteissa

Antila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Antila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Antila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Antila, Antilankatu, Antilankuja, Antilantie, Antilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Antila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Antilat ulkomailla

Ruotsissa Antila oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Antila oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

18743923
Antilat Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 121 henkeä, joiden sukunimi oli ANTILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антила tarkoittaa nimeä Antila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Antipas Antila tai Antigona Antila.

Samankaltaisia nimiä kuin Antila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: antila.com, antila.eu, antila.info, antila.net, antila.org, antilat.com, antilat.fi, antila.fi, antila.name, antilat.eu, antilat.info, antilat.name, antilat.net, antilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Antila i Finland. Surname Antila in Finland.

©Tuomas Salste