Antin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Antin

Antin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Antinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 85

v. 2015 87

v. 2016 87

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Antin on noin sijalla 7 400.

Antin-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Antin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Antin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1895-1922

Antin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Antinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Antinien yleisin asuinpaikka oli Helsinki (7 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Antin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Antin osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Antin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Antin huvilatie, Antinkatu, Antinkuja, Antinkulma, Antinkärki, Antinmaantie, Antinmutka, Antinpolku, Antinpuisto, Antinraitti, Antinrinne, Antinsvägen, Antintie, Antinvahe. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Antinit ulkomailla

Ruotsissa Antin oli 74 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 127 henkeä, joiden sukunimi oli ANTIN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 279 henkeä, joiden sukunimi oli ANTIN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Antipas Antin tai Antigona Antin.

Samankaltaisia nimiä kuin Antin

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Antin i Finland. Surname Antin in Finland.

©Tuomas Salste