Antti-Roiko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Antti-Roiko

Antti-Roiko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Antti-Roiko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Antti-Roiko on noin sijalla 21 000.

Antti-Roiko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Antti-Roiko on melko pitkä nimi.

Antti-Roiko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Antti-Roiko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Anttiroiko. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антти-Ройко tarkoittaa nimeä Antti-Roiko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Anti=Roicå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Antti-Roiko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Antti-Olli Antti-Roiko tai Anttoona Antti-Roiko.

Samankaltaisia nimiä kuin Antti-Roiko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Antti-Roiko i Finland. Surname Antti-Roiko in Finland.

©Tuomas Salste