Anttiroiko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Anttiroiko

Anttiroiko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Anttiroiko-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 64 max

v. 2014 93

v. 2015 95

v. 2016 95

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Anttiroiko on noin sijalla 6 900.

Anttiroiko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Anttiroiko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Anttiroiko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Antti-Roiko. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Anttiroiko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Anttiroiko-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Anttiroiko

Anttiroiko (paikannimi)

Anttiroiko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Anttiroiko jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Anttiroiko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Анттиройко tarkoittaa nimeä Anttiroiko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Antiroicå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Anttiroiko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Antti Anttiroiko tai Anttoona Anttiroiko.

Samankaltaisia nimiä kuin Anttiroiko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: anttiroiko.com, anttiroiko.eu, anttiroiko.fi, anttiroiko.info, anttiroiko.name, anttiroiko.net, anttiroiko.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Anttiroiko i Finland. Surname Anttiroiko in Finland.

©Tuomas Salste