Anturaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Anturaniemi

Anturaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Anturaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 31

v. 2017 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Anturaniemi on noin sijalla 16 000.

Anturaniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Anturaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Anturaniemi

Anturaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Anturaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Anturaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Anturaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Anturaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Антураниеми ("Anturanijemi") tarkoittaa nimeä Anturaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Anduraniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Anturaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ante Anturaniemi tai Antonia Anturaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Anturaniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Anturaniemi, Finland.

©Tuomas Salste