Arvo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arvo

Arvo on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Arvojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 188 max

v. 1985 167

v. 2014 165

v. 2015 165

v. 2016 168

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arvo on noin sijalla 4 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Arvo on lyhyt nimi.

Arvo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Arvo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1922

Arvoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Arvon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Arvojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (3 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Arvo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Arvo, Arvon tai Arvot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Arvo

Arvo (paikannimi)Katuosoitteissa

Arvo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Arvo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Arvo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arvo Tamminens stig, Arvo Tammisen polku, Arvonkaari, Arvonkatu, Arvonkuja, Arvonmutka, Arvonpolku, Arvontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Arvo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Arvo

Arvo on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Arvo oli yhtenä etunimenä 7 675 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 360:s mies oli etunimeltään Arvo. Juuri etunimenä Arvo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 168 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Arvot ulkomailla

Norjassa Arvo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Арво tarkoittaa nimeä Arvo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arfwå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Arvo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arvi Arvo tai Arvida Arvo.

Samankaltaisia nimiä kuin Arvo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: arvo.com, arvo.eu, arvo.fi, arvo.info, arvo.net, arvo.org, arvo.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Arvo i Finland. Surname Arvo in Finland.

©Tuomas Salste