Askolin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Askolin

Askolin on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Askolinien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 219 max

v. 1990 174

v. 2014 170

v. 2015 166

v. 2016 163

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Askolin on noin sijalla 4 500.

Askolin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Askolin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Askolin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Askolinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Askolinien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (18 vainajaa), Pornainen (3) sekä Lohjan maalaiskunta (3). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Keski-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Askolin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 26.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1926–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1998

Sana Askolin tai Askolinin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Askolin

Askolin (paikannimi)Katuosoitteissa

Askolin on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Askolin jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Askolin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Askolinintie, Askolins väg, Askolinsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Askolin-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Askolinit ulkomailla

Ruotsissa Askolin oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Askolin on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

163266
Askolinit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Asko Askolin.

Samankaltaisia nimiä kuin Askolin

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: askolin.com, askolin.net, askolin.eu, askolin.fi, askolin.info, askolin.name, askolin.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Askolin i Finland. Surname Askolin in Finland.

©Tuomas Salste