Ässämäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ässämäki

Ässämäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ässämäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 56

v. 2016 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ässämäki on noin sijalla 10 000.

Ässämäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Ässämäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ässämäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–1984
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ässämäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ässämäki

Ässämäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Ässämäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ässämäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ässämäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ässämäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ässämäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эссямяки ("Essjamjaki") tarkoittaa nimeä Ässämäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Assamaki tai Aessaemaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ässämäki i Finland. Surname Ässämäki in Finland.

©Tuomas Salste