Aura: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Aura

Aura on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Aurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 455 max

v. 1985 456

v. 2014 494

v. 2015 497

v. 2016 495

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aura on noin sijalla 1 800.

Verrattuna muihin sukunimiin Aura on lyhyt nimi.

Aura on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Aura ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Auroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Auran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Aurojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (8 vainajaa), Helsinki (3), Mustasaari (3) sekä Oulu (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Aura, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 29.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1880–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Aura, Auran tai Aurat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Aura

Aura (paikannimi)Katuosoitteissa

Aura on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Aura jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Aura esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Auragatan, Aurakatu, Aurakuja, Auramaantie, Aurankaari, Aurankatu, Aurankuja, Auranpiha, Auranpolku, Aurantie, Aurapiha, Aurapolku, Auratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Aura-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Aura

Aura on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Aura oli yhtenä etunimenä 1 593 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 700:s nainen oli etunimeltään Aura. Juuri etunimenä Aura onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 495 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Aurat ulkomailla

Ruotsissa Aura oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 666 henkeä, joiden sukunimi oli AURA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 149 henkeä, joiden sukunimi oli AURA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аура tarkoittaa nimeä Aura. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aure Aura tai Aurelio Aura.

Samankaltaisia nimiä kuin Aura

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: aura.com, aura.net, aura.org, aura.eu, aura.fi, aura.info, aura.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Aura i Finland. Surname Aura in Finland.

©Tuomas Salste