Auri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Auri

Auri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Auri on noin sijalla 15 000.

Auri-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Auri on lyhyt nimi.

Auri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Auri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1985–2004

Sana Auri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Etunimi Auri

Auri on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Auri oli yhtenä etunimenä 298 suomalaisella (13 miestä, 285 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 9 000:s nainen oli etunimeltään Auri. Juuri etunimenä Auri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Auri-suku ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli AURI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аури tarkoittaa nimeä Auri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Auriina Auri tai Aurelio Auri.

Samankaltaisia nimiä kuin Auri

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Auri i Finland. Surname Auri in Finland.

©Tuomas Salste