Axelsson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Axelsson

Axelsson on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Axelssonien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 111 max

v. 1990 74

v. 2014 153

v. 2015 153

v. 2016 153

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Axelsson on noin sijalla 4 800.

Axelsson on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1901. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Axelssonit olisivat väistämättä romaneja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (x). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Axelsson on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Axelsson ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1918

Axelsson-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Axelssonin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Axelsson, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1975

Sana Axelsson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Axelsson

Axelsson (paikannimi)

Axelsson on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Axelsson jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Axelsson-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Axelsson

Axelsson on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Axelssonit ulkomailla

Ruotsissa Axelsson oli 22 107 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Axelsson oli 166 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Axelsson on ollut 55 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1532210755166
Axelssonit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 60 henkeä, joiden sukunimi oli AXELSSON.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 141 henkeä, joiden sukunimi oli AXELSSON.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli AXELSSON.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Axel Axelsson.

Samankaltaisia nimiä kuin Axelsson

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: axelsson.eu, axelsson.fi, axelsson.info, axelsson.net, axelsson.org, axelsson.com, axelsson.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Axelsson i Finland. Surname Axelsson in Finland.

©Tuomas Salste