Äyräpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Äyräpää

Äyräpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Äyräpäiden lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 1970. Tuoreempi tieto vuodelta 2016 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Ä-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Sanan äyräpää merkitys on 'kiivas, itsepäinen ihminen'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1947

Sana Äyräpää tai Äyräpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Äyräpää

Äyräpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Äyräpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Äyräpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Äyräpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Äyräpäänkatu, Äyräpääntie, Äyräpäävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Äyräpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эуряпяа ("Eurjapjaa") tarkoittaa nimeä Äyräpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Äÿräpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Äyräpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ayrapaa tai Aeyraepaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ayrapaa.fi, ayrapaa.net, ayrapaa.org, ayrapaa.com, ayrapaa.eu, ayrapaa.info, ayrapaa.name, ayrapaat.com, ayrapaat.eu, ayrapaat.fi, ayrapaat.info, ayrapaat.name, ayrapaat.net, ayrapaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Äyräpää i Finland. Surname Äyräpää in Finland.

©Tuomas Salste