Baas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Baas

Baas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Baas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 100

v. 2015 102

v. 2016 102

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Baas on noin sijalla 6 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Baas on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Baas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Baas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1898-1930

Baas-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Baas-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Baas-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Enontekiö (6 vainajaa) sekä Muonio (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Baas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Baas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Baas

Baas (paikannimi)

Baas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Baas jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Baas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Baas-suku ulkomailla

Ruotsissa Baas oli 72 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Baas oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Baas on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

102721342
Baas Pohjolassa

Hollannissa Baas oli 6 473 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 39 henkeä, joiden sukunimi oli BAAS.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 497 henkeä, joiden sukunimi oli BAAS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 76 henkeä, joiden sukunimi oli BAAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Баас tarkoittaa nimeä Baas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Baas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: baas.com, baas.eu, baas.net, baas.org, baas.fi, baas.info, baas.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Baas i Finland. Surname Baas in Finland.

©Tuomas Salste