Belt: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Belt

Belt on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Belt-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Belt on noin sijalla 17 000.

Belt-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Belt on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Belt on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Belt ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–1995
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Belt esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Belt-suku ulkomailla

Ruotsissa Belt oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Belt oli 55 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Belt on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

28121055
Belt Pohjolassa

Hollannissa Belt oli 906 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 8 422 henkeä, joiden sukunimi oli BELT.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 75 henkeä, joiden sukunimi oli BELT.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bella Belt.

Samankaltaisia nimiä kuin Belt

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Belt i Finland. Surname Belt in Finland.

©Tuomas Salste