Bengs: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bengs

Bengs on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Bengs-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 163

v. 2014 183

v. 2015 180

v. 2016 183

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bengs on noin sijalla 4 100.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Bengs on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Bengs ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Bengs on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Bengs on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Bengs ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 64 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Bengs-nimisiä on 183.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Bengs-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Bengs-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Bengs-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mustasaari (4 vainajaa) sekä Vaasa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Bengs, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1995

Sana Bengs esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Bengs

Bengs (paikannimi)Katuosoitteissa

Bengs on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Bengs jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bengs esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bengsvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Bengs-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Bengs-suku ulkomailla

Ruotsissa Bengs oli 90 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bengs oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

183906
Bengs Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 170 henkeä, joiden sukunimi oli BENGS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bengt Bengs tai Benita Bengs.

Samankaltaisia nimiä kuin Bengs

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: bengs.com, bengs.eu, bengs.info, bengs.net, bengs.org, bengs.fi, bengs.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Bengs i Finland. Surname Bengs in Finland.

©Tuomas Salste