Bergdal: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bergdal

Bergdal on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Bergdal-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bergdal on noin sijalla 16 000.

Bergdal-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Bergdal on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Bergdal ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Bergdahl. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Bergdal

Bergdal (paikannimi)Katuosoitteissa

Bergdal on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Bergdal jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bergdal esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bergdalsgränd, Bergdalsgränden, Bergdalsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Bergdal-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Bergdal-suku ulkomailla

Ruotsissa Bergdal oli 165 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bergdal oli 102 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

30165102
Bergdal Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Berk Bergdal tai Berit Bergdal.

Samankaltaisia nimiä kuin Bergdal

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Bergdal i Finland. Surname Bergdal in Finland.

©Tuomas Salste