Berlin: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Berlin

Berlin on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Berlinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 145

v. 2015 146

v. 2016 149

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Berlin on noin sijalla 4 900.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Berlin on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Berlin ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1922

Berlin-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Berlinin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Berlinien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa) sekä Föglö (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Berlin, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1994

Sana Berlin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Berlin

Berlin (paikannimi)Katuosoitteissa

Berlin on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Berlin jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Berlin esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Berlingatan, Berlingränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Berlin-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Berlinit ulkomailla

Ruotsissa Berlin oli 1 621 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Berlin oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Berlin on ollut 91 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

14916219132
Berlinit Pohjolassa

Saksassa Berlin on yleinen sukunimi.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 195 henkeä, joiden sukunimi oli BERLIN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 7 259 henkeä, joiden sukunimi oli BERLIN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 198 henkeä, joiden sukunimi oli BERLIN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Berk Berlin tai Berit Berlin.

Samankaltaisia nimiä kuin Berlin

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: berlin.com, berlin.eu, berlin.fi, berlin.info, berlin.net, berlin.org, berlin.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Berlin i Finland. Surname Berlin in Finland.

©Tuomas Salste