Besic: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Besic

Besic on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Besic-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Besic on noin sijalla 22 000.

Besic-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Besic päättyy c-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Besic on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Besic ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Besic-suku ulkomailla

Ruotsissa Besic oli 381 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Besic oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Besic on ollut 90 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

203819051
Besic Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 332 henkeä, joiden sukunimi oli BESIC.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 54 henkeä, joiden sukunimi oli BESIC.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Besim Besic tai Besarta Besic.

Samankaltaisia nimiä kuin Besic

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Besic i Finland. Surname Besic in Finland.

©Tuomas Salste