Björkenheim: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björkenheim

Björkenheim on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Björkenheimien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 51

v. 2016 52

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björkenheim on noin sijalla 11 000.

Björkenheim-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Björkenheim on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Verrattuna muihin sukunimiin Björkenheim on melko pitkä nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Björkenheim on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Björkenheim ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Björkenheimeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Björkenheimin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1929
Lakanneet yritykset
perust. 1952

Sana Björkenheim esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Björkenheim osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Björkenheim esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björkenheimin puistotie, Björkenheimintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Björkenheimit ulkomailla

Ruotsissa Björkenheim oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjorkenheim tai Bjoerkenheim, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björkenheim.

Samankaltaisia nimiä kuin Björkenheim

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: bjorkenheim.fi, bjorkenheim.com, bjorkenheim.eu, bjorkenheim.info, bjorkenheim.name, bjorkenheim.net, bjorkenheim.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Björkenheim i Finland. Surname Björkenheim in Finland.

©Tuomas Salste