Björkvik: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björkvik

Björkvik on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Björkvikien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björkvik on noin sijalla 13 000.

Björkvik-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Björkvik on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Björkvik ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Björkvik

Björkvik (paikannimi)Katuosoitteissa

Björkvik on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Björkvik jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björkvik esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björkvikintie, Björkviksvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Björkvik-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Björkvikit ulkomailla

Ruotsissa Björkvik oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bjørkvik oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Björkvik on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3921754
Björkvikit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjorkvik tai Bjoerkvik, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björkvik.

Samankaltaisia nimiä kuin Björkvik

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Björkvik i Finland. Surname Björkvik in Finland.

©Tuomas Salste