Björnholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björnholm

Björnholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Björnholmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 93

v. 2016 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björnholm on noin sijalla 7 000.

Björnholm-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Björnholm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Björnholm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Björnholmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Björnholmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Björnholm

Björnholm (paikannimi)Katuosoitteissa

Björnholm on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Björnholm jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björnholm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björnholminpolku, Björnholmintie, Björnholmsgården, Björnholmsstigen, Björnholmsvägen, Norra Björnholmsvägen, Pohjoinen Björnholmintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Björnholm-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Björnholmit ulkomailla

Ruotsissa Björnholm oli 126 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bjørnholm oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Björnholm on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

941261560
Björnholmit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjornholm tai Bjoernholm, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björnholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Björnholm

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Björnholm i Finland. Surname Björnholm in Finland.

©Tuomas Salste