Björnvik: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björnvik

Björnvik on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Björnvikien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 70

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björnvik on noin sijalla 8 800.

Björnvik-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Björnvik on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Björnvik ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Björnvik on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Björnvik on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Björnvik ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Björnvik-nimisiä on 70.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Björnvik-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Björnvikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896

Sana Björnvik esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Björnvik

Björnvik (paikannimi)Katuosoitteissa

Björnvik on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Björnvik jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björnvik esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björnvikintie, Björnviksvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Björnvik-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Björnvikit ulkomailla

Ruotsissa Björnvik oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bjørnvik oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

7011109
Björnvikit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjornvik tai Bjoernvik, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björnvik.

Samankaltaisia nimiä kuin Björnvik

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Björnvik i Finland. Surname Björnvik in Finland.

©Tuomas Salste