Bjurbäck: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bjurbäck

Bjurbäck on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Bjurbäckien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bjurbäck on noin sijalla 22 000.

Bjurbäck-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Bjurbäck on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Bjurbäck ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Bjurbäck

Bjurbäck (paikannimi)Katuosoitteissa

Bjurbäck on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Bjurbäck jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bjurbäck esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bjurbäcksvägen, Bjurbäckvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Bjurbäck-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Bjurbäckit ulkomailla

Ruotsissa Bjurbäck oli 137 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjurback tai Bjurbaeck, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Bjurbäck i Finland. Surname Bjurbäck in Finland.

©Tuomas Salste