Blå: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Blå

Blå on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Blå-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Blå on noin sijalla 13 000.

Blå-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Blå on hyvin lyhyt nimi. Blå päättyy å-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, å). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Blå on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Blå ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1939
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2002

Sana Blå esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Blå osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Blå esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Blågränd, Blågränden, Blåvägen, Blåvägen norra, Fågel Blå. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Blå-suku ulkomailla

Ruotsissa Blå oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Blå oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

39127
Blå Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bla tai Blaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Blå

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Blå i Finland. Surname Blå in Finland.

©Tuomas Salste