Bogdanoff: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bogdanoff

Bogdanoff on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Bogdanoffien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 225

v. 2015 224

v. 2016 224

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bogdanoff on noin sijalla 3 500.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Bogdanoff on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Bogdanoff ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Bogdanov. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1921

Bogdanoffeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 54 Bogdanoffin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Bogdanoffien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (8 vainajaa), Sortavalan maalaiskunta (4) sekä Salmi (4). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Bogdanoff, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1957–2001

Sana Bogdanoff esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Bogdanoffit ulkomailla

Ruotsissa Bogdanoff oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bogdanoff oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2245325
Bogdanoffit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 398 henkeä, joiden sukunimi oli BOGDANOFF.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli BOGDANOFF.

Venäjällä Bogdanoff (Богданов) on yleinen sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bogdan Bogdanoff.

Samankaltaisia nimiä kuin Bogdanoff

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: bogdanoff.com, bogdanoff.eu, bogdanoff.net, bogdanoff.org, bogdanoff.fi, bogdanoff.info, bogdanoff.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Bogdanoff i Finland. Surname Bogdanoff in Finland.

©Tuomas Salste