Bohm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bohm

Bohm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Bohm-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 81

v. 2015 81

v. 2016 81

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bohm on noin sijalla 7 800.

Bohm-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Bohm on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Bohm on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Bohm ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Bom. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Bohm-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Bohm-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Bohm-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa) sekä Kemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Bohm, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 22.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1952–1995

Sana Bohm esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Bohm-suku ulkomailla

Ruotsissa Bohm oli 671 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bohm oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Bohm on ollut 47 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

8167147
Bohm Pohjolassa

Saksassa Bohm on yleinen sukunimi.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 190 henkeä, joiden sukunimi oli BOHM.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 326 henkeä, joiden sukunimi oli BOHM.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 106 henkeä, joiden sukunimi oli BOHM.

Samankaltaisia nimiä kuin Bohm

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: bohm.com, bohm.eu, bohm.fi, bohm.info, bohm.name, bohm.net, bohm.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Bohm i Finland. Surname Bohm in Finland.

©Tuomas Salste