Borgström: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Borgström

Borgström on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Borgströmien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 206

v. 2014 238

v. 2015 237

v. 2016 236

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Borgström on noin sijalla 3 300.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Borgström on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Borgström ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Borgströmejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Borgströmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Borgströmien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (11 vainajaa) sekä Sipoo (6).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Borgström, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1987

Sana Borgström esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Borgström osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Borgström esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Borgströminkuja, Borgströmintie, Borgströmsgränden, Borgströmsvägen, Henrik Borgströmin polku, Henrik Borgströmin tie, Henrik Borgströms stig, Henrik Borgströms väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Borgströmit ulkomailla

Ruotsissa Borgström oli 2 648 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Borgstrøm oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Borgström on ollut 327 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

236264832740
Borgströmit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 460 henkeä, joiden sukunimi oli BORGSTROM.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Borgstrom tai Borgstroem, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Borghild Borgström tai Bore Borgström.

Samankaltaisia nimiä kuin Borgström

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: borgstrom.com, borgstrom.eu, borgstrom.fi, borgstrom.info, borgstrom.name, borgstrom.net, borgstrom.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Borgström i Finland. Surname Borgström in Finland.

©Tuomas Salste