Boyd: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Boyd

Boyd on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Boyd-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Boyd on noin sijalla 22 000.

Boyd-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Boyd on lyhyt nimi. Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Boyd on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Boyd ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Boyd-suku ulkomailla

Ruotsissa Boyd oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Boyd oli 25 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Boyd on ollut 46 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

20524625
Boyd Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 212 henkeä, joiden sukunimi oli BOYD.

Tšekissä Boyd oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 149 476 henkeä, joiden sukunimi oli BOYD.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 560 henkeä, joiden sukunimi oli BOYD.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Boy Boyd.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Boyd i Finland. Surname Boyd in Finland.

©Tuomas Salste