Brand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Brand

Brand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Brand-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Brand on noin sijalla 14 000.

Brand-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Brand on ollut aatelisnimi. Aateliskalenterin mukaan aatelissukuna se on kuitenkin sammunut 1883.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Brand on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Brand ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–2009
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Brand esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Brand osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Brand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Brandgatan, Brandgränd, Brandgränden, Brandstigen, Brandvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Brand-suku ulkomailla

Ruotsissa Brand oli 301 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Brand oli 62 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Brand on ollut 89 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

373018962
Brand Pohjolassa

Saksassa Brand on yleinen sukunimi.

Hollannissa Brand oli 5 408 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 434 henkeä, joiden sukunimi oli BRAND.

Tšekissä Brand oli 198 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 18 750 henkeä, joiden sukunimi oli BRAND.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 1 761 henkeä, joiden sukunimi oli BRAND.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Brandon Brand.

Samankaltaisia nimiä kuin Brand

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: brand.com, brand.fi, brand.info, brand.net, brand.org, brand.eu, brand.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Brand i Finland. Surname Brand in Finland.

©Tuomas Salste