Brink: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Brink

Brink on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Brink-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 48 max

v. 2015 54

v. 2016 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Brink on noin sijalla 11 000.

Brink-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Brink on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Brink ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Brinck. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Brink-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Brink-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1960–1997

Sana Brink esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Brink

Brink (paikannimi)Katuosoitteissa

Brink on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Brink jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Brink esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Brinkgatan, Brinkgränd, Brinkgränden, Brinkstigen, Brinkvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Brink-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Brink-suku ulkomailla

Ruotsissa Brink oli 1 998 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Brink oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Brink on ollut 1 307 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

541998130743
Brink Pohjolassa

Saksassa Brink on yleinen sukunimi.

Hollannissa Brink oli 5 528 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 60 henkeä, joiden sukunimi oli BRINK.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 11 638 henkeä, joiden sukunimi oli BRINK.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 114 henkeä, joiden sukunimi oli BRINK.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Brian Brink tai Brita Brink.

Samankaltaisia nimiä kuin Brink

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Brink i Finland. Surname Brink in Finland.

©Tuomas Salste