Broms: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Broms

Broms on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Bromsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 70

v. 2015 69

v. 2016 70

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Broms on noin sijalla 8 800.

Broms-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Broms on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Broms ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1990

Sana Broms esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Broms osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Broms esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bromsgatan, Bromsgränden, Bromsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Bromsit ulkomailla

Ruotsissa Broms oli 340 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Broms oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Broms on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

703401516
Bromsit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 186 henkeä, joiden sukunimi oli BROMS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bror Broms.

Samankaltaisia nimiä kuin Broms

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Broms i Finland. Surname Broms in Finland.

©Tuomas Salste