Carlander: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Carlander

Carlander on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Carlanderien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Carlander on noin sijalla 18 000.

Carlander-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Carlander on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Carlander ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1988

Sana Carlander esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Carlander osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Carlander esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Carlanderinkuja, Carlanderintie, Carlandersgränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Carlanderit ulkomailla

Ruotsissa Carlander oli 522 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Carlander oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Carlander on ollut 33 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

265223323
Carlanderit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 130 henkeä, joiden sukunimi oli CARLANDER.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Carla Carlander tai Carl Carlander.

Samankaltaisia nimiä kuin Carlander

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Carlander i Finland. Surname Carlander in Finland.

©Tuomas Salste