Castrén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Castrén

Castrén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Castrénien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 300

v. 2014 416

v. 2015 419

v. 2016 423

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Castrén on noin sijalla 2 000.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (c, é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Castrén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Castrén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantit Castren ja Kastrén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1993
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Castrén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Castrén osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Castrén esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Castréninkatu, Castrénsgatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Castor Castrén tai Casandra Castrén.

Samankaltaisia nimiä kuin Castrén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: castren.fi, castren.info, castren.net, castren.org, castren.com, castren.eu, castren.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Castrén i Finland. Surname Castrén in Finland.

©Tuomas Salste