Clemes: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Clemes

Clemes on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Clemes-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Clemes on noin sijalla 12 000.

Clemes-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Clemes on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Clemes ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Clemes on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Clemes on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Clemes ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 12 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Clemes-nimisiä on 47.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1987
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Clemes esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Clemes-suku ulkomailla

Ruotsissa Clemes oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Clement Clemes tai Cleo Clemes.

Samankaltaisia nimiä kuin Clemes

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Clemes i Finland. Surname Clemes in Finland.

©Tuomas Salste