Creutz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Creutz

Creutz ("kröjts") on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Creutz-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Creutz on noin sijalla 14 000.

Creutz-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Creutz on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (c, z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sanan creutz merkitys on 'risti'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Creutz on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Creutz ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1955–1959

Sana Creutz esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Creutz osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Creutz esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Creutzgatan, Creutzgränd, Creutzgränden, Creutzvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Creutz-suku ulkomailla

Ruotsissa Creutz oli 229 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Creutz on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3722916
Creutz Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 241 henkeä, joiden sukunimi oli CREUTZ.

Samankaltaisia nimiä kuin Creutz

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: creutz.com, creutz.eu, creutz.fi, creutz.info, creutz.name, creutz.net, creutz.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Creutz i Finland. Surname Creutz in Finland.

©Tuomas Salste