Cronstedt: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Cronstedt

Cronstedt on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Cronstedtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Cronstedt on noin sijalla 19 000.

Cronstedt-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimellä on historiaa, sillä Cronstedt on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Cronstedt on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Cronstedt ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1926–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1977

Sana Cronstedt esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Cronstedt osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Cronstedt esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Amiraali Cronstedtin ranta, Amiraali Cronstedtin tori, Amiraali Cronstedts strand, Amiraali Cronstedts torg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Cronstedtit ulkomailla

Ruotsissa Cronstedt oli 78 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Samankaltaisia nimiä kuin Cronstedt

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: cronstedt.com, cronstedt.eu, cronstedt.fi, cronstedt.net, cronstedt.org, cronstedt.info, cronstedt.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Cronstedt i Finland. Surname Cronstedt in Finland.

©Tuomas Salste