Dahlgrén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Dahlgrén

Dahlgrén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Dahlgrénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Dahlgrén on noin sijalla 16 000.

Dahlgrén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Dahlgrén on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1901. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Dahlgrénit olisivat väistämättä romaneja.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Dahlgrén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Dahlgrén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantit Dahlgren ja Dalgren. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Dahlgrénit ulkomailla

Norjassa Dahlgren oli 225 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 29 henkeä, joiden sukunimi oli DAHLGREN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 142 henkeä, joiden sukunimi oli DAHLGREN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli DAHLGREN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Dahlia Dahlgrén.

Samankaltaisia nimiä kuin Dahlgrén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: dahlgren.com, dahlgren.fi, dahlgren.info, dahlgren.name, dahlgren.net, dahlgren.org, dahlgren.eu. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Dahlgrén i Finland. Surname Dahlgrén in Finland.

©Tuomas Salste