Dahlman: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Dahlman

Dahlman on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Dahlmanien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 305

v. 2014 330

v. 2015 331

v. 2016 336

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Dahlman on noin sijalla 2 400.

Sanan dahlman merkitys on 'laaksomies'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Dahlman on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Dahlman ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1919

Dahlmaneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Dahlmanin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Dahlmanien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa) sekä Pielavesi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Dahlman, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1939
Lakanneet yritykset
perust. 1961–1999

Sana Dahlman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Dahlman

Dahlman (paikannimi)Katuosoitteissa

Dahlman on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Dahlman jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Dahlman esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Dahlmanintie, Dahlmansvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Dahlman-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Dahlmanit ulkomailla

Ruotsissa Dahlman oli 1 415 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Dahlman oli 75 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Dahlman on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3361415875
Dahlmanit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 509 henkeä, joiden sukunimi oli DAHLMAN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Dahlia Dahlman.

Samankaltaisia nimiä kuin Dahlman

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: dahlman.com, dahlman.eu, dahlman.fi, dahlman.info, dahlman.name, dahlman.net, dahlman.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Dahlman i Finland. Surname Dahlman in Finland.

©Tuomas Salste