Deniz: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Deniz

Deniz on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Deniz-nimisten lukumäärä oli 26 henkeä vuonna 2016. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Deniz on noin sijalla 18 000.

Deniz-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Deniz on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Deniz ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1995–2002

Sana Deniz esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Deniz

Deniz on myös etunimi. Vuonna 2016 Deniz oli yhtenä etunimenä 163 suomalaisella (132 miestä, 31 naista). Juuri etunimenä Deniz onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 26 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Deniz-suku ulkomailla

Ruotsissa Deniz oli 290 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Deniz oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Deniz on ollut 141 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2629014115
Deniz Pohjolassa

Hollannissa Deniz oli 521 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 9 910 henkeä, joiden sukunimi oli DENIZ.

Tšekissä Deniz oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 130 henkeä, joiden sukunimi oli DENIZ.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 46 henkeä, joiden sukunimi oli DENIZ.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Deni Deniz tai Denice Deniz.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Deniz i Finland. Surname Deniz in Finland.

©Tuomas Salste