Ede: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ede

Ede on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ede-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ede on noin sijalla 18 000.

Ede-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ede on hyvin lyhyt nimi. Ede on siitä erikoinen nimi, että se on palindromi. Nimi ei siis muutu, vaikka sen lukisi lopusta alkuun. Sellaisia nimiä on Suomessa vain kourallinen.

Ede on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ede ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ede-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Ede-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–2007
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Ede esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ede osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ede esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Edegatan, Edesgränden, Edesporten, Edesstigen, Edesvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Ede

Ede on myös etunimi. Etunimenä se on kuitenkin Suomessa harvinainen.

Ede-suku ulkomailla

Ruotsissa Ede oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Ede on ollut 11 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

273811
Ede Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 65 henkeä, joiden sukunimi oli EDE.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 751 henkeä, joiden sukunimi oli EDE.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 389 henkeä, joiden sukunimi oli EDE.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Edel Ede.

Samankaltaisia nimiä kuin Ede

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ede i Finland. Surname Ede in Finland.

©Tuomas Salste