Eeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eeli

Eeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eeli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 71

v. 2016 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eeli on noin sijalla 8 700.

Eeli-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eeli on lyhyt nimi.

Eeli on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eeli ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1908–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1997

Sana Eeli esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Eeli

Eeli on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Eeli oli yhtenä etunimenä 3 548 suomalaisella (3 536 miestä, 12 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s mies oli etunimeltään Eeli. Juuri etunimenä Eeli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 71 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээли tarkoittaa nimeä Eeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Elj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eelia Eeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Eeli

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eeli i Finland. Surname Eeli in Finland.

©Tuomas Salste